Min reise mot stillingen som grafisk designer hos Firstrate

Mitt navn er Sylwia, og dette er historien om hvordan jeg fikk drømmejobben som grafisk designer hos Firstrate.

Jeg har alltid likt å være kreativ, men 90-tallet krevde et fokus på mer “seriøse” studier for å en dag kunne bli ansatt. Jeg fokuserte derfor på matematikk og naturfag. Min entusiasme for kunst, design og tegninger forble en hobby – jeg trodde det var slik livet var – du får en jobb, men dine interesser og hobbyer er forbeholdt fritid.

Valgene for fremtiden var derfor begrenset til det vitenskapelige feltet jeg hadde studert. Jeg prøvde å “smugle” inn litt kunst og design der jeg kunne ved å velge arkitektur og byplanlegging som valgfag. 

Etter to år viste det seg å være feil – jeg var ikke fornøyd eller lykkelig. Da slo det meg – jeg ville bli grafisk designer!

Jeg fant et universitet i sentrum av Polen som tilbudte en fleksibel løsning. Siden grafisk design kunne gjøres eksternt, reiste jeg fra Norge til Polen en gang i måneden. Disse tre årene var intense, men det var absolutt et eventyr. Jeg har møtt så mange dyktige og inspirerende mennesker og jeg har lært så mye. Jeg elsket faget så mye at utdanningen ikke var nok, så jeg brukte hvert mulige øyeblikk på å lære nye ferdigheter ved å gjennomføre nettkurs og øve på design for vennene mine.

Så kom mars 2020 – lockdown.

Det er nok flere som kan kjenne seg igjen som jobbsøker i koronatiden. Jeg ringte alle reklamebyråer i området, men det var ingen ledige stillinger. Jeg ga ikke opp, for drømmen min var å jobbe med det jeg brenner for. Så jeg registrerte et enkeltpersonforetak – det ene prosjektet etter det andre prøvde jeg å bygge opp min egen merkevare. På dette tidspunktet tenkte jeg at det passet bra å oppfylle enda en drøm jeg hadde – jeg ble gravid. I løpet av svangerskapet flyttet vi til Tananger. Det var da jeg møtte Sindre.

Sindre fortalte meg om historien til Firstrate, og det tok ikke lang tid før jeg forstod at dette var et miljø jeg ønsket å være en del av. Og slik ble det. Kombinasjonen av lidenskap og arbeid som før virket umulig, er nå i ferd med å bli virkelighet.

Jeg har funnet drømmejobben min hos Firstrate!

Grafisk designer
Sylwia

Share this:

Comments (2):

  • Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

    https://xmc.pl

  • We’re a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our
    community. Your web site provided us with useful information to work on. You have done a formidable task and our entire community will be grateful to you.
    donate for ukraine

Leave a comment:

Top